Bjud mamma på något extra gott med grillad havskatt eller marulk (breiflab). Så klart hittar du alla ingredienser i våra matbutiker.
Ingredienser 2 portioner
1 kruka färsk koriander
1 skivad salladslök
½ urkärnad skivad röd chili
100 g tärnad mango
1 näve rucola
1 dm tärnad gurka
1 msk olivolja
1½ msk pressad lime
salt, peppar
½ dl matyoghurt, 8 %
300 g skinn- och benfri havskatt eller annan fast vit fisk
1 tsk rapsolja till pensling
Servera med: 3 dl kokt rött ris
Garnera med korianderblad
Gör så här
Hacka koriandern, men spara lite till garnering. Blanda hälften med lök, chili, mango, rucola, gurka, olja och lime. Vänd försiktigt runt. Blanda resten av koriandern med yoghurten. Smaka av både sallad och yoghurt med salt och peppar.
Pensla fisken med olja, krydda och grilla över glöd eller i panna.
Smaklig måltid!