Bjud på god laxpaté i jul, både läckert och gott. Följ det enkla receptet nedan för en perfekt paté till julbordet. Självklart finner du alla ingredienser i våra matbutiker.
Ingredienser
• 1 kg laxfilé
• 3 ägg
• 3 dl vispgrädde
• 1 citron, rivet skal
• 1 dl hackad dill
• 1.5 tsk salt
• 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Skär laxfilen i små bitar.
2. Mixa laxbitarna med äggen och grädden.
3. Tillsätt salt, peppar, citron och dill.
4. Smörj en form med plats för 1,5 liter. Täck botten i formen med bakplåtspapper
5. Häll laxsmeten i formen. Täck formen med aluminiumfolie och låt stå i cirka 20 minuter
6. Ställ in formen i ugnen och grädda i 150 grader, i nedre delen av ugnen i cirka en timme och en kvart – tills patén stelnat.
7. Ta av foliet och låt kallna.
8. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen minst 3 timmar före servering
9. Servera laxpatén och avnjut med vänner och familj
Smaklig måltid!