Lax är en fisk du kan laga på många olika sätt. Här kommer ett kryddigt recept med ajvar, gjort på rostad paprika. Du finner alla ingredienser i våra matbutiker.
Ingredienser 4 portioner
4 laxfiléer
1 dl mild ajvar
1 dl crème fraiche
1 msk sambal oelek
salt och peppar
1 litet blomkålshuvud
1 röd paprika
1 orange paprika
1 rödlök
1 zucchini
1/2 dl olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form med lite olja i botten.
Blanda ajvar, crème fraiche, sambal oelek och salta och peppra lite.
Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Häll över olivolja och salta och peppra. Rör runt och ställ in formarna i ugnen.
Baka laxen i cirka 20 minuter och grönsakerna i cirka 30. Dekorera med lite persilja.
Smaklig måltid!