Här kommer ett gott och lättlagat recept med kalkon. Självklart finner du alla ingredienser i våra matbutiker.
Ingredienser:
500 gram kalkonfilé
2 msk olivolja
10 soltorkade tomater i olja
0,5 dl vitt vin
0,5 tärning kycklingbuljong
2 tsk kinesisk soja
0,5 dl hackad persilja
2,5 dl crème fraiche eller grädde
2 klyftor vitlök
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Förbered önskat tillbehör som ex. potatis, ris eller pasta.
Skär kalkonfilén i 1 cm tjocka skivor tvärs över köttfibrerna.
Ta fram en ugnsfast gratängform.
Värm en stekpanna och tillsätt lite olivolja.
Bryn kalkonskivorna några i taget, salta och peppra samt lägg över i formen.
Strimla de soltorkade tomaterna och strö dem över kalkonen.
Skala och pressa vitlöken blanda runt med kalkonen.
Tillsätt vitt vin, kycklingbuljong, soja och crème fraiche.
Hacka persilja och vänd i den.
Sätt in i mitten av ugnen i 15 minuter.
Ta ut och servera med önskade tillbehör.
Smaklig måltid!