Kycklingens popularitet som köttråvara bara växer. Det finns också mycket man kan göra med kyckling. Här kommer ett recept med asiatiska smaker. Alla råvaror finner du i våra matbutiker.
Ingredienser kyckling
600 gram kycklingfilé
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk färsk ingefära
2 msk rapsolja
1 tsk chiliflakes
2 msk japansk soja
2 krm salt
Ingredienser nudelsallad
500 gram glasnudlar
400 gram vitkål
1,5 st zucchini
1 st gurka(or)
60 gram salladsmix
1 st lime
3 msk rapsolja
2 msk fisksås, asiatisk
2 tsk honung, flytande
80 gram Naturella cashewnötter
1 kruka(or) koriander
Gör så här:
Nudelsallad
Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.
Skölj och strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin.
Skölj zucchinin och riv grovt på ett rivjärn.
Skölj och tärna gurkan smått.
Skölj salladen.
Blanda nudlarna med grönsakerna i en bunke. Tillsätt limeskal- och saft, olja, fisksås och honung.
Kyckling
Strimla kycklingen och skala och strimla löken.
Skala och finriv vitlök och ingefära.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kyckling, lök, vitlök och ingefära på medelhög-hög värme så att kycklingen får fin färg och blir genomstekt. Krydda med chiliflakes och tillsätt soja. Låt det fräsa ihop.
Lägg upp nudelsalladen på ett fat och toppa med kycklingfräset. Grovhacka nötter och koriander och strö över.
Smaklig måltid!